Nadal: Mogu dostići Federerov rekord, ali ne opterećujem se
Foto: EPA

Težak zadatak

Nadal: Mogu dostići Federerov rekord, ali ne opterećujem se

Rafael Nadal se ove godine vratio na prvo mjesto ATP liste i dokazao da je ponovo onaj stari.

Kako je i sam priznao, dolazak na prvo mjesto nije bio njegov cilj početkom godine jer se nije želio opterećivati rezultatima.

"Svakako da je bolje biti prvi nego treći, ali početkom godine nisam sebi postavio to za cilj. Samo sam želio biti sretan, a prvo mjesto je najgrada za ovo što sam napravio. Najvažije mi je bilo da budem zdrav, da se ne povrijedim, da pobjeđujem i osvajam trofeje, što se i dogodilo", rekao je Nadal.

Legendarni Španac sada ima 16 osvojenih Grand Slamova, tri manje od Rogera Federera koji je rekorder po tome.

"Mislim da mogu dostići Federerov rekord, ali to će biti veoma teško. Lako je reći, a mnogo teže ostvariti. Niko mi ne garantuje da ću igrati do 36. godine, ali ne plašim se mirovine. Sretan sam i bez tenisa, ali adrenalin koji mi daje ovaj sport je vrlo teško pronaći u drugim stvarima", zaključio je najbolji teniser svijeta u ovom trenutku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi