Nadal: Svaka čast Kevinu, može biti primjer drugim igračima

Španski teniser nakon osvajanja titule

Nadal: Svaka čast Kevinu, može biti primjer drugim igračima

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal po treći put u karijeri je osvojio US Open. U velikom finalu bio je bolji od Kevina Andersona sa 6:3, 6:3, 6:4. 

Nadal je nakon susreta istakao da Anderson može biti primjer svim drugim teniserima. 

"Ovo su bile dvije odlične sedmice za mene. Moram da čestitam i Kevinu na nevjerojatnom turniru. Možeš biti primjer svim drugim teniserima koji se vraćaju nakon povreda, ali i djeci koja se namjeravaju baviti sportom. Svaka ti čast", rekao je Nadal na ceremoniji dodjele pehara i nastavio: 

"Generalno, za mene je ovo još jedna sjajna godina. Početak sezone bio je emotivan, ali sam od Australije uspio da držim visok nivo igre. Ovdje sam uspio iskoristiti veliku podršku publike, to je razlog što sam igrao ovako dobar tenis. Ovdje se osjećam kao kod kuće, hvala svima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi