Nadal: U polufinalu ću morati igrati najbolje što znam

Španac nakon pobjede

Nadal: U polufinalu ću morati igrati najbolje što znam

Španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal sinoć se prošetao do polufinala US Opena.

On je u četvrtfinalnom duelu savladao ruskog tenisera Andreyja Rubleva sa 3:0 u setovima prepustivši mu samo pet gejmova u cijelom meču. Nakon susreta Španac je priznao da mu je taktika uvijek ista. 

"Prije svega, uzbuđen sam jer ću igrati u polufinalu. Na početku je bilo teže, potom je lakše, ali jedina bitna stvar je da sam u polufinalu, zar ne? Mislim da sam se popravljao kako je turnir odmicao i sada ću se potruditi da odem još jedan stepenih više. Morat ću u polufinalu da igram najbolje što znam jer je sigurno da me čeka težak protivnik", rekao je Nadal pa se osvrnuo i na svoju taktiku protiv Rubleva:

"Moja taktika je uvijek ista i glasi - igraj veoma dobro. Kada dobro igram, onda se mogu prilagođavati protivniku ako je potrebno. Uglavnom, poslije ovakve partije mogu da budem zadovoljan", poručio je Španac.

Podsjetimo, Nadal će u polufinalu igrati protiv Juana Martina del Potra koji je u četvrtfinalu porazio Rogera Federera. Njih dvojica su za sada odigrala ukupno 13 mečeva, a Nadal ima bolji omjer - 8:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi