Nadal nakon 11. titule: Nisam ni sanjao da se ovo može desiti

Španac ponovo najbolji na Roland Garrosu

Nadal nakon 11. titule: Nisam ni sanjao da se ovo može desiti

Prvi reket svijeta Rafael Nadal osvojio je danas 11. titulu na Roland Garrosu nakon što je u finalu porazio Austrijanca Dominica Thiema sa 3:0 u setovima. 

Nadal je bio ogroman favorit pred početak turnira i ponovo je tu ulogu bez gotovo ikakvih problema opravdao na šljaci Pariza. Ove godine je, za razliku od prošle, izgubio jedan set i to od Argentinca Diega Scwartzmana u četvrtfinalu.

Nakon nove titule bio je veoma sretan i poručio je da ovo nije mogao ni sanjati.

"Ovo je nevjerovatno postignuće, ne mogu opisati kako se osjećam u ovim trenucima. Nisam mogao ni sanjati da ću ovdje pobijediti 11. puta. Zapravo, nemoguće je to bilo i zamisliti", rekao je Nadal.

Podsjetimo, Špancu je ovo bila ukupno 17. titula na Grand Slam turnirima i sada zaostaje samo tri titule za Rogerom Federerom koji ih ima 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi