Nadal razbio Federera za finale Roland Garrosa

Polufinalni duel

Nadal razbio Federera za finale Roland Garrosa

M. Šljivak

Rafael Nadal pobijedio je Rogera Federera i plasirao se u finale Roland Garrosa.

Jedan od najvećih duela u historiji tenisa pripao je danas kralju šljake i to sa uvjerljivih 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:2.

Od samog početka igrao se zanimljiv tenis. Nadal je već u drugom gemu došao do breaka i vodstva od 2:0, ali se Fedex vratio breakom u petom gemu.

Kratko je trajala njegova radost, jer već u narednom gemu Rafa ponovo oduzima servis Rogeru i do kraja ga zadržava za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Roger je dobro otvorio drugi set. Novim breakom je došao do 2:0, ali do kraja seta je Nadal fantastičan. Potpuno je nadigrao Fedexa i napravio je ključan break u devetom gemu i na kaju je drugi set dobio sa 6:4 za vodstvo od 2-0 u setovima.

Tu je bio i kraj priče u ovom meču. U trećem setu je Nadal potpuno razbio Federera (6:2) i plasirao se u finale, te će braniti titulu od prošle godine.

Roland Garros, polufinale:

Nadal - Federer 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Promo

Top Komentari

dobojan90
Odero ga u pravom smislu rijeci!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi