Nadal napao Šarapovu: Trebala bi biti kažnjena

Rafa o dopingovanju

Nadal napao Šarapovu: Trebala bi biti kažnjena

Edmir Škorić

Maria Šarapova javno se oglasila i priznala da je koristila nedopuštena sredstva.

To je diglo velik prašinu, a mnogi teniseri osudili su njen potez. Novak Đoković je bio među onima koji su stali uz Ruskinju, dok Rafael Nadal nije imao puno milosti.

"Ovo je užasno za čitav svijet sporta, posebno za tenis. Užasno je jer sport mora biti čist. Imamo dobar antidopinški program i igrači koji ga se ne pridržavaju moraju biti pod istragom“, rekao je Nadal.

I sam Španac se povezivao sa uzimanjem dopinga kroz karijeru.

"Malo sam umoran od tih glasina. Ja sam potpuno čist. Moj liječnik prati svaku promjenu o zabranjenim supstancama, a ja sto posto vjerujem svom timu i znam što unosim u organizam".

Zgrozio se na vijest da je Šarapova koristila doping.

"Teško je zamisliti da se nešto takvo može dogoditi, ali pogreške se događaju. Trebala bi biti kažnjena. Želim vjerovati da se radi o pogrešci, da ona to nije namjerno činila. No, očigledno se radi o nemaru. Zbog toga mora odgovarati"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi