Nadal: Ne možete da se borite protiv vremena

Rafa sretan s 11. Roland Garrosom kao 32-godišnjak

Nadal: Ne možete da se borite protiv vremena

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal je u nedjelju stigao do 11. naslova na Roland Garrosu.

Nadal je nastavio dominirati na pariškoj šljaci, pošto je u finalu pobijedio Austrijanca Domenica Thiema sa 6:4, 6:3, 6:2.

„Teško je objasniti pošto sve postaje sve prirodnije. Istina je da sam tokom karijere ostvario mnogo više nego što sam ikada mogao da sanjam. Ali, u isto vrijeme, istina je da sam prošao kroz teške trenutke, što se tiče povreda. Na primjer, na početku sezone, kada sam u Australiji bio u dobroj poziciji da se borim za važnu titulu morao sam da se povučem. U Akapulku sam se ponovo povrijedio, nisam mogao da igram u Indian Wellsu i Miamiju. Bilo je mnogo sumnji pred početak sezone na šljaci“, istakao je Nadal, pa je dodao:

„Imam 32 godine, tako se i osjećam. Ne možete da se borite protiv godina i protiv vremena. Vrijeme uvek ide dalje. Da ste mi prije sedam-osam godina rekli da ću biti ovdje kao 32-godišnjak i da ću držati trofej, rekao bih da je to nešto praktično nemoguće, ali tu sam“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi