Nadal: Nisam bio nervozan, ovo je još jedan veliki meč

Završio nastup na Australian Openu

Nadal: Nisam bio nervozan, ovo je još jedan veliki meč

S. Mlaćo

Dominic Thiem pobijedio je Rafaela Nadala jučer u četvrtfinalu Australian Opena. Austrijanac je slavio sa 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 4:6 i 7:6.

Španac je poslije meča djelovao veoma nervozno, a imao je šta reći i sutkinji meča.

Za medije je kasnio ipak kazao da nije bio nervozan.

"Iskreno, nisam. Nisam bio ni frustriran. Ne vidim da imam negativno ponašanje tokom meča. Dao sam sebi vrijeme i priliku, čak i u teškim momentima, kada sam izgubio dva tie breaka. Protiv igrača za kojeg znate da neće praviti greške, teško je to izgubiti", kazao je Nadal.

Na pitanje kako gleda na to da je Thiem opasniji na tvrdim podlogama i kakva je razlika između njihovog meča prije par godina na US Openu, nije dao odgovor.

"Iskreno, ne znam. Ne mogu da vam kažem. Ovo je bio još jedan veliki meč i ne sjećam se ničega od ranije".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi