Nadal: Novak je druga dimenzija

Španski teniser potpuno iskren

Nadal: Novak je druga dimenzija

Novak Đoković pruža nevjerovatne partije i u 2016. godini. Srbijanski teniser je osvojio gotovo sve u prva tri mjeseca, a jedino ga je infekcija oka tokom turnira u Dubaiju spriječila od stopostotnog učnika.

Da je stepenicu iznad svih slažu se i ostali teniseri, među njima i Rafael Nadal, koji ističe da je Novak potpuno druga dimenzija.

"Ogromna je razlika između njega i ostalih tenisera. Đokovića je nemoguće zaustaviti i sve što vam preostaje je da mu čestitate. A kada ste veoma dobri i ništa ne može da vas zaustavi, poput povreda, to je onda smrtonosna kombinacija", izjavio je Rafa.

Španski teniser i dalje muku muči sa formom. Nadal je i dalje bez titule u 2016. godini, a tokom posljednjeg nastupa u Miamiju morao je da preda meč Damiru Džumhuru zbog iscrpljenosti. Peti teniser svijeta sada se okreće novim izazovima, a pred njim je nastup u Monte Carlu, turniru kojeg je osvajao čak osam puta uzastopno.

"Svaki turnir je nova prilika za dokazivanje, a meni se u ovom trenutku sviđa i kako se osjećam i kako treniram", dodao je Nadal.

Turnir u Monte Carlu na programu je od 10. do 17. aprila, a titulu brani najbolji igrač svijeta Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi