Tužni navijači dijele fotografiju Nadala u bolničkom krevetu za njegov rođendan

Operisan je jučer

Tužni navijači dijele fotografiju Nadala u bolničkom krevetu za njegov rođendan

E. Oštraković

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera na svijetu jučer je podvrgnut operaciji psoasa, odnosno mišića kuka koji mu određen period pravi velike probleme.

Internetom se proširila njegova fotografija iz bolničkog kreveta, a njegovim navijačima nije nimalo drago što ga vide u ovakvom stanju.

Zbog ove povrede je Nadal propustio nastup na Roland Garrosu, a to je naravno njegov najdraž turnir koji je osvajao čak 14 puta.

Prvi put se to desilo nakon 19 godine da je propustio nastup u Parizu, a posljednji meč odigrao je u 2. kolu Australian Opena.

Upravo tada mu je ustanovljena povreda lijeve noge, a zbog nje je propustio čak devet turnira i to: Dohu, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Godo, Madrid, Rim i sada Roland Garros.

[twitter]https://twitter.com/_shaering/status/1664732610709291008[/twitter]

Sve to ga je koštalo 2370 bodova i ispadanja iz top 10 igrača svijeta, a to se dogodilo prvi put od aprila 2005. godine.

"Nisam trenutno u stanju da se takmičim, nije to moguće. Probat ću da se oporavim narednih mjeseci, neću određivati datum kada bi trebalo da se vratim na teren. Kada budem fizički spreman, krenut ću ispočetka. Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Davis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja posljednja godina u karijeri", istakao je ranije ovaj španski teniser.

Operaciju je Nadal uradio u Barceloni, a upravo tu je nastala i fotografija u bolničkom krevetu.

Zanimljivo je da će rezultati biti objavljeni danas, na dan kada slavi dvoj 37. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi