Tužni snimci Rafe Nadala: Nasloljen na ogradu, noge otkazuju, mišići vibriraju, oči pune suza...

Hoće li biti spreman za Roland Garros?

Tužni snimci Rafe Nadala: Nasloljen na ogradu, noge otkazuju, mišići vibriraju, oči pune suza...

A. Čaušević

Rafael Nadal je posljednji put na teniskom terenu bio početkom godine na Australian Openu i od tada je propustio veliki broj turnia. Upitno je i da li će nastupiti na Roland Garrosu.

Do početka Otvorenog prvenstva Francuske ostalo je još dvije sedmice i upitno je da li će čovjek koji je 14 puta bio teniski kralj Pariza nastupati na drugom ovosezonskom Grand Slamu.

Nadalu je nedavno ponuđena pozivnica da zaigra na turniru u Bordeuaxu, ali se Španac zahvalo jer se nalazi u trci s vremenom za nastup na Roland Garros.

Jedan od najboljih tenisera u historiji se ne nalazi u optimalnoj formi i još uvijek ima ogromnih problema sa koljenima što je pokazao i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Nadal je snimljen kako praktično jedva stoji na nogama i nije u stanju da izdrži jednu malo jaču razmjenu udaraca.

U jednom trenutku se uhvatio za ogradu, zatim i za koljena te je napustio teren pri čemu se u jednom trenutku uhvatio za oči kao da priše suze od bolova koje trpi.

Oglasi

Ukoliko nastupi na Roland Garrosu Nadal neće biti među prvih 10 nositelja što znači da se suočava sa težim žrijebom nego inače i trebat će mu ogromna količina energija da po 15. put osvoji turnir.

Roland Garros počinje 22. maja i mnogi Nadalovi fanovi su zabrinuti da li će 36-godišnjak nastupiti na svom omiljenom turniru.

Ako ne zaigra u Parizu Rafa će ispasti iz Top 100 na ATP listi i jasno je da je kraj jedne velike karijere sve izgledniji i da bez njega tenis više nikad neće biti isti sport.

Tokom posljednjih 15-ak godina Nadal jeznao biti u fizičkim problemima i nekoliko puta mu je predviđan kraj, ali bi se svaki put vraćao. Međutim, čini se da je ovaj put definitivno kraj.

I ako uspije da se pripremi za nastup na Roland Garrosu jasno je da to više neće biti onaj prepoznatljivi Rafa koji je skoro dvije decenije dominirao pariškom šljakom.

Top Komentari

Mel_Glupson
Sto se vakciniso i tjerao druge da se vakcinisu...podrzavao brata Billa Gejca .. i puno pozdrava za Gaziju od mene i trebe mu ..trenutno je tarem u autu ... kaze opsjednut je arsenalom i ne obraca pažnju na nju..pa je ja moram podmazat
1 0
stranputica
Ja ne razumijem ove bolesnike....na Nadala mislim :) .....raspada se a on ganja loptu, umjesto da uredi sebi život i uživa u onome što ima....ne kontam......
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi