"Đokoviću smeta što njega poštuju, a Nadala i Federera vole"

Becker govorio o srbijanskom teniseru

"Đokoviću smeta što njega poštuju, a Nadala i Federera vole"

S. Mlaćo

Pobjedom nad Kevinom Andersonom Novak Đoković postao je šampion Wimledona. Đoković se tako na najbolji mogući način vratio nakon veoma loših igara u posljednje vrijeme, a jučerašnja pobjeda donijela mu je i povratak među deset najboljih tenisera svijeta.

Popularni Nole dobio je brojne čestitke, a Boris Becker, trener srbijanskog tenisera od 2014.do 2016. godine govorio o mnogim zanimljivostima vezanim za Đokovića.

"On je blaga duša, porodica je njegov temelj. Svi volimo Federera i Nadala, ali Novaka samo poštujemo. To mu smeta. Želi da bude na istom nivou kao njih dvojica, a to ne može da se kupi. Igra u eri dvojice najomiljenijih sportista na svijetu. Osjetljiv je i mnoge stvari shvata lično", kazao je Becker.

"Đoković nije očekivao da osvoji Wimbledon. Kada je počela sezona želio je samo da bude zdrav i da igra, nije razmišljao o pobjeđivanju. Tokom sezone na šljaci bio je sretan samo da dobije meč".

Legendarni njemači teniser nedavno je izjavio da ga Đoković podsjeća na momka od prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi