Nadal protiv Shwartzmana: Morat ću dati svoj maksimum

Nadal protiv Shwartzmana: Morat ću dati svoj maksimum

A. Beganović

U svom 13. polufinalu na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rafael Nadal, će odmjeriti snage sa Diegom Schwarzmanom.

Drugi reket svijeta u međusobnim duelima sa Schwarzmanom vodi 9:1, no njihov posljednji meč odigran u Rimu otišao je na stranu argentisnkog tenisera.

Svjestan je Nadal da ga u polufinalu očekuje mnogo ozbiljniji zadatak od onih koje je imao u dosadašnjem dijelu Roland Garrosa.

"Odigrao je nevjerovatan meč protiv jednog od najboljih tenisera svijeta (Dominic Thiem), posebno na ovoj podlozi. Vrlo je siguran u sebe. Igrao je u finalu u Rimu, ovdje stigao do polufinala. U Rimu me je 'pretukao'. To mu daje samopouzdanje i ja to razumijem", izjavio je Nadal.

"Morat ću pokazati svoj maksimum, svoju igru, ponašati se agresivno, malo drugačije nego u Rimu. Nadam se da ću biti spreman dati sve od sebe jer će se to od mene tražiti", dodao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi