Nadal slavio protiv Socka i prošao u četvrtfinale

Masters u Rimu

Nadal slavio protiv Socka i prošao u četvrtfinale

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu nakon što je danas pobijedio Amerikanca Jacka Socka sa 2:0 u setovima.

Nadal igra fantastično u posljednje vrijeme i danas je bio veliki favorit u meču protiv Socka, a tu ulogu je bez većih problema opravdao na rimskoj šljaci.

Španac je u prvom setu odmah napravio brejk i do kraja je bio siguran na svoj servis te je slavio sa 6:3. U drugom setu viđena su tri brejka, a Nadal je napravio jedan više te je slavio sa 6:4. Meč je trajao sat vremena i 22 minute.

Nadal, koji je 4. nositelj na ovom turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv Dominica Thiema, koji je nešto ranije u toku dana slavio protiv Sama Querreyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi