Nadal: Zabrinut sam za budućnost tenisa

Rafaelov trener

Nadal: Zabrinut sam za budućnost tenisa

Trener i stric Rafaela Nadala Toni Nadal istakao je da je zabrinut za budućnost svjetskog tenisa.

Nadal smatra da tenis ide u tom pravcu da će uskoro igrom dominirati samo snaga i brzina, a ne taktika i vještina.

"Ranije kada smo gledali Bjorna Borga ili Johna McEnroea nismo se samo divili njihovim različitim stilovima, već i načinom na koji su strategijom pobjeđivali svoje protivnike. Divili smo se njihovom talentu, a i voljeli smo njihov inteligentni pristup igri", rekao je Nadal, koji je potom dodao:

"Prije nekoliko dana sam pročitao da je na posljednjem Australian Openu više od 70% poena završeno u prva četiri udarca, a ta statistika je slična i za prošlogodišnji US Open. Tenis postaje brutalna sila, a ne sport u kojem igrači moraju raditi na unapređivanju sposobnosti".

"Ako se ništa ne promijeni, uskoro bismo mogli biti svjedoci totalne dominacije snage i brzine. Ne sviđa mi se pravac u kojem tenis ide", riječi su Tonija Nadala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi