Sjajni Džumhur razbio Australca
Džumhur je ponovo imao pad u igri, ali ga to na kraju nije koštalo i savladao je domaću nadu na Australian Openu (Foto: EPA)

Trijumf bh. tenisera za treće kolo

Sjajni Džumhur razbio Australca

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo Australian Opena. Naš najbolji igrač je danas savladao domaćeg tenisera Johna Millmana sa 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4 i 6:1 

Džumhur je odlično ušao u meč. Napravio je break već u prvom gemu, ali je Millman uzvratio u šestom gemu i došao je do poravnanja rezultata na 3:3. Međutim, Džumhur u ključnim trenucima pravi ponovo break. Desilo se to u 11. gemu prvog seta, a zatim je bh. teniser sigurnim servisom došao do osvajanja prvog seta sa 7:5 i vodstva od 1:0 u setovima.

Fantastično je Damir otvorio i drugi set. Imao je prednost od 3:1 i tri break lopte, no nije ih iskoristio. Uslijedio je veliki pad u igri, Australac je maksimalno koristio svaku priliku i na kraju osvaja drugi set sa 6:3 i dolazi do izjednačenja u setovima na 1:1.

Izjednačena borba viđena je i u trećem setu. Nakon uvodnih gemova u kojima su oba tenisera oduzela servis rivalu, uslijedio je period izjednačenog tenisa, ali ključni trenutak ponovo odlazi na stranu Džumhura. Napravio je break u 10. gemu trećeg seta i dolazi do 6:4 i vodstva od 2:1 u setovima.

Nije Džumhur posustajao ni u četvrtom setu. Radio je sjajan posao, Australac nije imao odgovora na zaista odličnu igru našeg tenisera i zahvaljujući oduzetom servisu u četvrtom gemu ovog dijela igre i sigurnom servisu, Damir je došao do vodstva od 4:1.

Povratka Millmanu nije bilo. Novim breakom je došao do 5:1, a zatim je i potvrdio oduzet servis za osvajanje seta sa 6:1 i pobjedu od 3:1 u ovom duelu.

Protivnik Damiru u narednoj fazi vjerovatno će biti Rafael Nadal.

Australian Open, 2. kolo:
Džumhur - Millman 3:1 (7:5, 3:6, 6:4 i 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije