Moutet uzeo Đokoviću break na startu meča, a onda mu Srbin očitao lekciju

Prošao u drugo kolo turnira u Rimu

Moutet uzeo Đokoviću break na startu meča, a onda mu Srbin očitao lekciju

Endin Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vratio se na teren i večeras je bez problema pobijedio Corentina Mouteta u prvom kolu ATP turnira u Madridu.

Đoković je propustio nekoliko turnira u prethodnim mjesecima, ali se vratio na teren i zaigrao na ATP turniru u Rimu koji je posljednja priprema za tenisere pred nastup na Roland Garrosu.

Srbijanski teniser u prvom kolu turnira u Rimu igrao je protiv Corentina Mouteta i bez problema je došao do pobjede sa 2:0 u setovima.

Prvi set trajao je 45 minuta, te se Moutet dobro držao na početku kada je čak došao do breaka i poveo sa 3:1, ali je Novak uspio da se vrati.

Srbijanski teniser uzeo je potom pet gemova zaredom i preokrenuo. Moutet je izgubio dva breaka i nije uspio da prvi set dobije u svoju korist iako je odlično otvorio meč.

Đoković je na kraju dobio prvi set sa 6:3 i nije dopustio Moutetu iznenađenje. Novak je nastavio odlično igrati i u drugom setu.

Oglasi

Već na startu je napravio break i poveo je sa 2:0 u gemovima. Iako je Francuz pokušavao da što duže ostane u meču i odvede ga u treći set na kraju u tome nije uspio.

Srbijanski teniser je u drugom setu za svega 41 minutu uspio da "počisti" Mouteta i set dobije sa 6:1, te se s ukupnih 2:0 plasira u narednu rundu.

Đoković će u drugom kolu turnira u Rimu igrati protiv čileanskog tenisera Alejandra Tabila koji je danas pobijedio sa 2:0 u setovima Yannicka Hanfmanna.

ATP Rim, 1. kolo:

Đoković - Moutet 2:0 (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi