Nakon balkanskih turnira zaražena i trudna supruga srbijanskog tenisera

Problem za problemom

Nakon balkanskih turnira zaražena i trudna supruga srbijanskog tenisera

Adria Tour napravio je pravi haos ovog ljeta. 

Turniri koji su igrani u organizaciji Novaka Đokovića izazvali su vjerovatno na desetine zaraženih tenisera, njihovih trenera, supruga itd.

Da je pozitivan, prvi je saopštio Grigor Dimitrov, a nakon njega ustanovljen je i pozitivan test kod Borne Čorića, kondicionog trenera Novaka Đokovića kao i trenera Dimitrova. Alexander Zverev i Marin Čilić su negativni dok se rezultat Đokovićevog testa očekuje danas.

Pozitivan je također i srbijanski teniser Viktor Troicki koji je nastupio na prvom turniru u sklopu Adria Toura - u Beogradu. Bio je u grupi baš s Đokovićem. On je potvrdio da je na Covid19 pozitivna i njegova trudna supruga, dok je kćerka negativna.

"Tačno je da smo supruga i ja pozitivni. Ona je testirana u petak, a kći i ja u nedjelju nakon što smo saznali da je supruga pozitivna. Kćer je negativna, a supruga i ja pozitivni", potvrdio je Troicki za Telegraf.

Inače, on je ovih dana nastupao na Eastern European championshipu u Beogradu koji je organizovan od strane Janka Tipsarevića. Nakon pozitivnog testa otkazao je nastup na turniru.

Inače, na isrtom turniru nastupa i Damir Džumhur koji je testiran negativno na koronavirus i nastavit će učešće.

Top Komentari

SeoRusilac
Važno se uslikat među hrpom ljudi u jeku pandemije. Sve za lajk i Instagram
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi