Nakon Mohameda Salaha hit postaje i Mohamed Safwat

Pojavio se u prvom kolu Roland Garrosa

Nakon Mohameda Salaha hit postaje i Mohamed Safwat

E. Čaušević

Drugi Grand Slam u ovoj sezoni danas je zvanično počeo u Parizu gdje se igra Roland Garros.

Jutros je Roland Garros počeo mečevima prvog kola, a neočekivano se na terenu našao i egipatski teniser Mohamed Safwat. Iako je poražen od Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima sigurno je da će Egipćanin svoj nastup na Roland Garrosu pamtiti do kraja života.

Safwat je sasvim slučajno došao u prvo kolo glavnog žrijeba nakon što je od takmičenja odustavo Viktor Troicki. Za trenutak se tenis danas bio u Egiptu populariniji od fudbala, a najviše zasluga za to ide Safwatu koji se nije obrukao protiv Dimitrova.

Zanimljivo da je Mohamed Safwat postao prvi teniser iz Egipta koji se našao na Grad Slam turniru prvi put još nakon davne 1996. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi