Nakon Thiema došao kraj i za Dimitrova

ATP Barcelona

Nakon Thiema došao kraj i za Dimitrova

Edmir Škorić

Pomalo neočekivano danas su u četvrtfinalu ATP turnira u Barceloni eliminisani Dominic Thiem i Grigor Dimitrov.

Obojica su bili favoriti u četvrtfinalnim duelima protiv Grka Tsitsipasa i Španca Carreno-Buste, ali u dva seta su poražen i Austrijanac i Bugarin.

Nakon što je Tsitsipas sa 6:3, 6:2 pobijedio Thiema, Carreno-Busta je sa 6:3, 7:6 bio bolji od Dimitrova, koji je očito jako iscrpljen nakon maratona protiv Jazirija u osmini finala.

Pored Tsitsipasa i Carreno-Buste u polufinalu se očekuje i Rafa Nadal koji igra protiv Martina Kližana, dok će kasnije David Goffin i Roberto Bautista odmjeriti snage.

Uz dužno poštovanje svima, apsolutni favorit za trofej je Nadal, a prvi igrač svijtea je u Barceloni osvojio rekordnih 10 titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije