"Navijači nekada ne podržavaju Đokovića jer je brutalno iskren"

Navratilova o šampionu Wimbledona

"Navijači nekada ne podržavaju Đokovića jer je brutalno iskren"

Nekadašnja češka teniserka Martina Navratilova smatra da publika nekada ne podržava Đokovića jer je sličan njoj - brutalno iskren. 

Đoković već godinama unazad ima manjih problema sa publikom, a posebno kada se radi o velikim mečevima protiv Nadala ili Federera. Tada je publika većinom otvoreno na strani Španca ili Švicarca, a tokom posljednjeg nastupa na Wimbledonu imao je manjih nesuglasica u meču protiv Edmunda kada ga je publika prilično iznervirala.

Navratilova smatra da publika nekada ne podržava Đokovića jer nije 'gospodin savršeni' kao što su Nadal ili Federer.

"Novak je istinski šampion. Navijači ga nekada ne podržavaju jer nije 'gospodin savršeni' kao Nadal ili Federer. On je brutalno iskren, kao što sam i ja bila, ali se ispostavilo da mnogi ljudi to ne vole", napisala je Navratilova u kolumni za "The Standard" i dodala:

"Ovo bi mogao biti momenat poslije kojeg će uslijediti njegov niz. Ne postoji podloga na kojoj Novak loše igra. Ako ga posluži zdravlje, sa ovakvim samopouzdanjem ne vidim šta ga može zaustaviti? Na šljaci je doduše drugi favorit iza Nadala, ali na US Openu bi malo ko smio da se kladi protiv njega".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi