Wilander: Ključ Noletovog uspjeha je povratak starom timu

Đoković je ponovo onaj stari

Wilander: Ključ Noletovog uspjeha je povratak starom timu

Nekadašnji prvi teniser svijeta, Šveđanin Mats Wilander, smatra da je ključ uspjeha Novaka Đokovića povratak starog tima u boks. 

Podsjetimo, Nole je prije nekoliko dana osvojio svoj četvrti Wimbledon što mnogi nisu očekivali, a Wilander smatra da su Rafael Nadal i Roger Federer sada izazivači Đokoviću.

"Ne mogu ni zamisliti da bi Đoković osvojio Wimbledon da u boksu nije imao svoju staru ekipu. Po mom mišljenju, to je ključ uspjeha. Zbog toga je ponovo mirniji na terenu i pronalazi ubilački instinkt. Povratak Marijana Vajde je bitan, a povratak supruge Jelene je ključan. On je sada slobodan da se bori na terenu", rekao je Wilander i dodao:

"Potjera na grand slamovima između Nadala, Federera i Đokovića je počela kada Federer nije pobjeđivao mnogo, Nadal je uglavnom bio dominantan na Roland Garrosu, a Đoković je osvajao sve ostalo. Čini se da se sada to nastavlja jer su njih trojica ponovo najbolji. Roger i Rafa sada izazivaju Novaka. U New Yorku ćemo vidjeti ko će biti najbolji ove godine", poručio je Šveđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi