Ne može Džumhur, može Lajović: Srpski teniser na fantastičan način pobijedio Del Potra
Foto: EPA

ATP Madrid

Ne može Džumhur, može Lajović: Srpski teniser na fantastičan način pobijedio Del Potra

M. Šljivak

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Madridu.

On je danas napravio veliko iznenađenje i savladao je šestog tenisera svijeta Juana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 7:6.

Argentinac je krenuo odlično u meč i bez problema je dobio prvi set sa 6:3 i činilo se tada kako će Lajović baš kao i Damir Džumhur lagano položiti oružje pred Del Potrom.

Međutim, Srbin je u drugom setu zaigrao sjajno. Uspio je u sedmom gemu da dođe do breaka, a zatim je spasio dvije break lopte na svoj servis i došao je do osvajanja drugog seta sa 6:4 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Lajović dobro ulazi u treći set. Oduzeo je servis Del Potru u prvom gemu, ali Argentinac odmah uzvraća, da bismo do kraja trećeg seta gledali zaista veliku borbu i pobjednik se odlučio u tie-breaku.

Poveo je Del Potro sa 4:0 u tie-breaku i činilo se kako je došao kraj za Lajovića. Ipak, predaje nije bilo. Srpski teniser je zaigrao ponovo čudesno, osvojio je pet uzastopnih poena i na kraju je iskoristio drugu meč loptu za veliku pobjedu.

Lajović će u četvrtfinalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

ATP Madrid:

Lajović - Del Potro 2:1 (3:6, 6:4, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi