Neviđena proslava Kyrgiosa i njegovog saigrača: "Cirkus, njegova zrelost je na razini 10-godišnjaka"

Australci privukli veliku pozornost

Neviđena proslava Kyrgiosa i njegovog saigrača: "Cirkus, njegova zrelost je na razini 10-godišnjaka"

Edmir Škorić

Australci Nicky Kyrgios i Thanasi Kokkinakis plasirali su se u finale turnira parova na Australian Openu nakon pobjede nad špansko-argentinskom kombinacijom Marcelo Granollers - Horacio Zeballos.

Kyrgios i njegov sunarodnjak slavili su sa 7:6, 6:4 protiv trećih nositelja na turniru, a meč je obilježila neobična proslava pobjede.

Ovakve scene rijetko se viđaju na krajevima teniskih mečeva, a Novozelanđanin Michael Venus, koji je sa Timom Puetzom u četvrtfinalu ranije ispao od australskoj dvojca, bio je veoma oštar.

"Kyrgios je apsolutni idiot. Eto, vidite zašto nikada nije dostigao svoj puni potencijal i vjerojatno nikada neće ", rekao je Novozelanđanin za 1News, koji je dodao:

"Nevjerojatno je da udari klinca, samo zato što mu je dao reket poslije, ljudi kažu da je dobar dečko. Imat će puno fanova i mnogi će ga podržavati, ali on je apsolutni idiot. Ono što radi govori umjesto njega. Njegova zrelost je na razini 10-godišnjaka".

On je razočaran načinom na koji je australska publika bodrima Kyrgiosa i Kokkinakisa u njihovom duelu u četvrtfinalu.

"Da je Kyrgios bio sa druge strane, sada bi se žalio. To je bio više cirkus nego teniski meč", dodao je teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi