Cirkus je počeo: Kyrgios servirao kroz noge, publika u delirijumu, protivnik ostao zbunjen
FOTO: EPA

Na Australian Openu

Cirkus je počeo: Kyrgios servirao kroz noge, publika u delirijumu, protivnik ostao zbunjen

H. Zilić

Australski teniser Nick Kyrgios navikao nas je na mnogo toga kada su u pitanju njegovi mečevi, a danas je pomjerio te granice.

U prvom kolu Australian Opena Kyrgios je igrao protiv Liama Boradya i slavio je sa 0:3, po setovima je bilo 4:6, 4:6 3:6.

Ipak ovaj meč će ostati u sjećanju zbog nesvakidašnjeg poteza Kyrgiosa.

Naime, domaći teniser je prilikom jednog poena servirao kroz noge što je izazvalo delirijum u gledalištu.

I Broadye na moemnte bio zbunjen, a na kraju je poen otišao u korist Kyrgiosa.

Oglasi

Inače, Nick Kyrgios je u Melbourne stigao kao 113. teniser svijeta, ali još je uvijek u stanju da napravi problem i onim najjačim teniserima iz samog svjetskog vrha, ali najveći protivnik je njegova glava, a sudeći po današnjem meču očekuje nas novi cirkus u režiji pomenutog tenisera.

Nick Kyrgios je rođen 1995. godine i mnogi su ga smatrali velikim teniskim talentom, ali njegova karijera je otišla u skroz drugom smjeru, čemu je prvenstveno krivo njegovo ponašanje.

Najveći rezultat na Grand slamovima mu je četvrtiuna finala Wimbledona iz 2014. i četvrtina finala Australian Opena iz 2015. godine.

Najbolji ranking na ATP listi imao je u oktobru 2016. godine kada je bio 13. reket svijeta.

U karijeri je osvojio šest titula, a na Touru ima pozitivan omjer od 169 pobjeda i 103 poraza.

Ipak neke od njegovih vleikih pobjeda su u sjeni njegovih ispada. Bilo je svađanja sa sudijama, protivnicama, cirkuzanja sa publikom, pa do izjava koje su dizale veliku prašinu u svijetu tenisa i sporta generalno.

Top Komentari

denimen9
Bravo Kevine Prinče Boatenže, maaaajstore
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi