Medvedev o publici na Australian Openu: Vjerovatno imaju nizak IQ

Ruski teniser brutalno iskren

Medvedev o publici na Australian Openu: Vjerovatno imaju nizak IQ

Eldar Ganibegović

Ruski teniser Danil Medvedev preko domaćeg tenisera Nicka Kyrgiosa plasirao se u treće kolo Australian Opena.

On je slavio s 1:3 protiv Nicka na Lod Rejver Areni u Melbourneu, a nakon meča istakao je da mu se nije dopalo ponašanje navijača na tribinama.

Oni su, naravno, pružali podrušku domaćem teniseru što nije bilo sporno, ali Rus je dobijao salve zvižduk.

"Očekuje se to kada igrate protiv favorita publike kakav je Kyrgios. Međutim, bilo je momenata kada su navijali između mog prvog i drugog servisa, kao da sam već napravio drugu servis grešku, to je razočaravajuće", rekao je Medvedev i dodao:

"Nisu to svi radili, ali oni koji jesu vjerovatno imaju nizak koeficijent inteligencije."

U trećem kolu Medvedev će se sastati s Holanđaninom Botic Van de Zandschulpom koji je 57. teniser svijeta. On je u prvom kolu savladao Struffa, da bi mu Gasquet u drugom predao meč kod rezultata 1:1.

Oglasi

Čovjek koji je 250 puta prebolio koronavirus plasirao se u treće kolo Australian Opena

Za možda i najveće iznenađenje dana se pobrinuo kontroverzni Benoit Paire koji je odigrao novi sjajan meč te je sa 3:1 pobijedio Grigora Dimitrova.

Francuz je prva dva seta dobio identičnim rezultatom. Oba puta je bilo po 6:4 uz ukupno napravljena tri breaka.

Dimitrov se vratio u igru u dramatičnom trećem setu i pto poslije tie breaka. Četvrti set donosi po jedan break pa se također igrao popularni 13. game.

U novom tie-breaku Paire je bio i više nego uvjerljiv sa 7:2 te je tako zasluženo prošao u treće kolo.

Inače, Paire je poznat po kontroveznim izjavama. Tako je i pred početak Australian Opena na sebe skrenuo pažnju kazavši da je 250 puta bio pozitivan na koronavirus.

"Pozdrav, ja sam Benoit Paire i 250. put sam pozitivan na koronavirus. Ne osjećam se dobro psihički zbog svih izolacija i vremena provedenog u hotelskim sobama širom svijeta. Zbog korone imam problema s nosom. Prošla godina je bila teška, a nova je krenula u istom pravcu", napisao je Paire.

Top Komentari

Hegel_Cobra
Poštovani mini Ameri,Australci,Narode Novi na ovom Svijetu..Važite kao Jaka Zemlja Slobodeeeeee..A onda Vam neki Ministar baca ****a po Vašem Australskom Slobodaljublju..Molim Vas Građani Australije da se. OSOBNO PREISPITATE ,- za DOBRO Vaše Prekrasne Zemlje..Bog neka Vas Čuva i pazi na Vas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi