Nevjerovatne brojke "kralja šljake"

Na tri turnira upisao 27 titula

Nevjerovatne brojke "kralja šljake"

Rafael Nadal još jednom je potvrdio da je "kralj šljake". Španski teniser došao je do još jedne titule, a jučerašnji trofej bio mu je deveti u karijeri na turniru u Barceloni.

Koliko je dominantan na ovoj podlozi svjedoči i podatak da Rafa još devet titula ima u Monte Carlu, a isto toliko osvojio je i na Roland Garrosu, što je i najveći broj titula nekog tenisera na jednom turniru u Open eri. 

Peti teniser takođe je i izjednačio rekord Guillerma Vilasa, koji je zabilježio 49 trofeja na zemljanoj podlozi. 

Iako je u znatnoj mjeri popravio formu i sa dva uspjeha najavio svoj povratak u sam vrh tenisa, Nadal je i dalje drugi favorit za osvajanje drugog ovosezonskog Grand Slama. Najviše šansi daje se najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću, koji će za nešto manje od mjesec dana krenuti u lov na jedini Grand Slam koji mu nedostaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi