Nezaustavljivi Rafael Nadal u novom finalu Roland Garrosa
Foto: Reuters

Diego Schwartzman nemoćan protiv kralja zemljanih terena

Nezaustavljivi Rafael Nadal u novom finalu Roland Garrosa

Rafael Nadal plasirao se u svoje 13. finale Roland Garrosa. 

Iako je polufinale protiv Diega Schwartzmana najavljivan kao meč u kojem bi omaleni Argentinac mogao nauditi legendarnom Španjolcu od toga, barem do trećeg seta, nije bilo ništa. Nadal je slavio s uvjerljivih 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

Uvodni gem meča na servis Nadala odmah je ponudio veliku borbu i break lopte za Argentinca, no očekivana drama je ipak izostala. Nadal je brzo došao do svoje igre i prepoznatljivog ritma i stavio Diega na velike muke.

Ne može se reći da je Schwartzman igrao loše, pravio je veliki pritisak na Rafine servise, dolazio do break lopti i osvajao neke spektakularne poene, no Nadalova igra ipak je danas bila previše za bilo koga pa i za Schwartzmana koji je u 1/4 finalu izbacio jednog do favorita Dominica Thiema. 

Pravi meč i pravi otpor Argentinca viđeni su u trećem setu. Opet je Nadal bio taj koji je uspostavio igru onako kako voli i kako mu odgovara no tada je Schwartzman, pri rezultatu 4:2 za Rafu, ponudio dio magije kojom je savladao Thiema i zbog koje mu se prognoziralo da može iznenaditi Španjolca.

Pri rezultatu 5:5 je Diego imao čak i 2 break lopte za 6:5, no Nadal ih je spasio i došlo se do tie breaka. Tamo je Schwartzman ipak ostao bez goriva, Nadal je uvjerljivo projurio kroz trinaestu igru bez izgubljenog poena i plasirao se u svoje 13-to Grand Slam finale. 

Top Komentari

MangasColoradas
...hajde Rafa jos da rastavis onog crnomanjastog Turcina i to je to.
4 3
user1583752673
Najbolji ikad!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi