Nick Kyrgos pokazao svoj pogođeni tiket iz snova: "Lako"

Igrao na mečeve NBA lige

Nick Kyrgos pokazao svoj pogođeni tiket iz snova: "Lako"

E. Škorić

Nick Kyrgios (27) vjerovatno je najkontroverznija svjetska teniska zvijezda. Uglavnom sve što napravi, biva medijski popraćeno i najmanje se govori o njegovim nastupima na turnirima, a zaista je vrhunski igrač.

Australčeve igre privlače navijače na stadione, ali ljudima je jednako zabavno njegovo ponašanje i njegov način života. Često, bez dlake na jeziku, Kyrgios navlači bijes, ali istovremeno radi razne ludosti zbog kojih je i stekao status "najkontroverznijeg tenisera na svijetu".

Kyrgios trenutno ima povredu meniskusa zbog koje je u kratkom roku morao otkazati Australian Open u januaru. Nakon operacije koljena, sada je na rehabilitacijskim mjerama i želi se što prije izboriti za povratak na teren.

Istodobno, vrijeme koristi kako bi svoje pratitelje na društvenim mrežama zabavio uvidima u svoje slobodne aktivnosti. Kyrgios se u četvrtak ujutro pohvalio svojim umijećem u sportskom klađenju.

Veliki ljubitelj košarke se kladio na četiri NBA utakmice. Odigrao je na svoj omiljeni tim Boston Celtics po kvoti 1.57, zatim na Cleveland Cavaliersa s kvotom 1,17i Miami Heata (tečaj 1,39).

Dobitni tiket Nicka Kyrgiosa

Uz tri favorita, dodao je i pobjedu Dallas Mavericksa protiv Los Angeles Clippersa po kvoti od čak 3.87, s kojom je značajno povećao ukupan koeficijent, a na kraju je uplatom od 500 dolara zradio skoro 5000 dolara, tačnije 4940,62 dolara.

"Lako", napisao je Kyrgios uz objavljeni digitalni tiket. Mnogi navijači su se odmah zapitali da li Kyrgios kao profesionalni teniser ima pravo da igra kladionicu?

Odgovor: da. Prema statutu ATP-a, teniskim profesionalcima je zabranjeno kladiti se samo na profesionalna teniska takmičenja.

Dopušteno je klađenje na druge sportove i događaje. Međutim, u prošlosti su teniski profesionalci više puta bili privremeno suspendovani jer su se uz druge sportove kladili i na teniske mečeve.

U Kyrgisovoj okladi nema ništa loše. Uložio je finu cifru i svoje košarkašako znanje dobro naplatio. No, sigurni smo da je svjestan da ovo nije najbolji primjer za fanove koji ga prate i da ne bi u budućnosti trebao da na ovaj način ljudima na neki način šalje lošu poruku...

Top Komentari

Dragon
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi