Zbog nje će Kyrgios napraviti sve, pa i zaigrati napokon na turniru koji naziva smećem

Ide u Pariz naredne godine

Zbog nje će Kyrgios napraviti sve, pa i zaigrati napokon na turniru koji naziva smećem

Edmir Škorić

Kontroverzni australski teniser Nick Kyrgios nije ljubitelj Roland Garrosa, no zaigrat će na pariškoj šljaci prvi put nakon šest godina, a razlog je djevojka Costeen Hatzi.

Kyrgios mrzi spore zemljane podloge, ali je najavio nastup u ljetu 2023. godine kako bi njegova 21-godišnja djevojka putovala u Pariz.

Posljednji put Australac je igrao na Roland Garrosu 2017. godine, no napokon ćemo ga gledati i na šljaci.

"Sljedeće godine idem u Pariz i sada to najavljujem. Igrat ću na Roland Garrosu. Moja djevojka želi vidjeti Pariz, pa ćemo putovati tamo", rekao je Kyrgios novinarima.

Najbolji rezultat u Parizu imao je 2016. godine, kada je stigao do trećeg kola turnira u kojem je na kraju titulu uzeo Novak Đoković.

Inače, Kyrgios je prije nekoliko dana navodno zaručio svoju djevojku na čijoj ruci je viđen zaručnički prsten. Costeen je trenutno velika podrška neukrotivom Kyrgiosu, kojeg prati na svim turnirima, a bila mu je podrška na svim mečevima Australian Opena početkom godine.

Upravo je u Melbourneu Kyrgios osvojio prvu Grand Slam titulu igrajući u paru sa sunarodnjakom Thanasijem Kokkinakisom.

Top Komentari

user1622267171
Osvojio grand slam titulu u parovima je poredjenje kao da ja kažem osvojio sam titulu prvaka svijeta pobjedivsi na male turnir mahala sa Momom i Uzeirom hahahhah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi