Debeljuca kojeg su svi ismijavali: Od ludih snova i tinejdžerskih bubica do meča života

Nedjelja će za njega biti poseban dan

Debeljuca kojeg su svi ismijavali: Od ludih snova i tinejdžerskih bubica do meča života

H. Zilić

U finalu ovogodišnjeg Wimlbedona snage će odmjeriti Novak Đoković i Nick Kyrgios.

Đoković je u polufinalu savladao Norriea sa 3:1, dok je Kyrgios prošao bez borbe dalje jer se Rafael Nadal povukao sa Wimbledona, tako da je teniser iz Australije ni kriv ni dužan ušao u finale.

Kyrgios je poznat po svom ponašanju na terenu, svađama sa sudijama navijačima, a na samom startu ovogodišnjeg Wimbledona pljunuo je prema navijačima.

Bilo je ti prepirki sa sudijama u njegovom stilu, aknraju će igrati najbitniji meč u karijeri.

U nedjelju ga očekuje meč života, a kao klinca su ga zezali jer je bio debeljuca i smatrali su da ne može uspjeti u sportu.

Dvije decenije kasnije svima je žestoko odgovorio i igrat će finale najznačajnijeg turnira u svijetu tenisa.

U karijeri je igrao samo jednu četvrtinu finala na Grand slamovima i to 2015. godine na Australian Openu. U preostalim nastupima nije prolazio dalje od trećeg kola.

Top Komentari

denimen9
Sve čestitke i pohvale za Wu Tang majicu.. old skul mano
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi