Nishikori ima tužne vijesti: Pozitivan sam na koronu...

Japanski teniser

Nishikori ima tužne vijesti: Pozitivan sam na koronu...

Japanski teniser Kei Nishikori pozitivan je na virus Covid19. 

On je ovu vijest podijelio s fanovima preko društvenih mreža te je otkrio da zbog te bolesti neće igrati na Mastersu Cincinnati koji će se od 22. do 28. augusta održati u New Yorku.

"Imam tužne vesti. Jutros, kad sam još bio na Floridi, uradio sam test na koronavirus i rezultat je bio pozitivan. Moram da se povučem sa Mastersa u New Yorku. Ja i moj tim uradićemo ponovo test u petak. Dobro se osjećam, simptoma gotovo da i nema, ali sigurno ću biti u potpunoj izolaciji zbog sigurnosti drugih. Planirali smo sutra da krenemo u New York, ali sada ćemo očigledno da ostanemo na Floridi. Nove informacije objaviću u petak", napisao je on.

Poslije Mastersa Cincinnati slijedi US Open i za sada nije poznato da li će Kei učestvovati na tom turniru.

Inače, on je trenutno 31. teniser svijeta, a najbolji plasman na US Openu ostvario je 2014. godine kada je igrao finale protiv Marina Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti