Nishikori nakon drame savladao Karlovića
U fantastičnom meču Kei Nishikori u pet dugačkih setova teškom mukom je slavio protiv 40-godišnjeg Karlovića

Fantastični 40-godišnji Hrvat umalo do senzacije

Nishikori nakon drame savladao Karlovića

Fantastičan meč odigrali su noćas u drugoj rundi Australian Opena Ivo Karlović i Kei Nishikori. Nakon skoro 4h igre slavio je Japanac 3:2 po setovima slavivši u petom sa 7:6 u kojem se po novim pravilima igrao "super tie-break" rezultatom 10-7.

Nishikori je poveo 2-0 u setovima (6:3 i 7:6) i činilo se da će Japanac priču lako i sigurno privesti kraju. No nevjerojatni 40-godišnji Ivo Karlović izvukao je dodatnu snagu i fantastičnom igrom poravnao meč na 2-2 u setovima. Oba seta Ivo je dobio rezultatom 7:5 i ušlo se u dramatični peti set.

Valja napomenuti kako je Karlović pri rezultatu 4:4 u petom setu na Nishikorijev servis imao 0:40 i tri vezane break lopte koje je odigrao bez odlučnosti koja ga je krasila cijeli meč i Japanac se nekako provukao i došlo se do super tie breaka koji se od ove godine igra na Australian Openu.

Prvi je Nishikori preuzeo inicijativu i poveo sa 6:3 no sjajni Karlović je izborio preoket i poveo sa 7:6 i u tom trenutku je izgubio oba svoja servisa i nakon što je Kei poveo sa 8:7 iskoristio je svoja dva servisa i uz burno slavlje proslavio veliku pobjedu. 

Karlović je u ovom meču ispalio čak 59 as servisa a Nishikorija je izluđivao izlascima na mrežu kojih je službena statistika izbrojala čak 124.

Australian Open, 2. kolo, Nishikori - Karlović 3:2 (6-3, 7-6, 5-7, 5-7, 7-6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi