Nishikori u drugom kolu ATP turnira u Tokiju

Slavio protiv Donalda Younga

Nishikori u drugom kolu ATP turnira u Tokiju

Japanski teniser Kei Nishikori slavio je pobjedu u prvom kolu ATP turnira u Tokiju protiv Donalda Younga sa 2:1 u setovima.

Nishikori, koji je prvi nosilac na ovom turniru, imao je ulogu velikog favorita, ali do pobjede ipak nije došao tako lako.

Prvi set je pripao Youngu koji je nakon brejka u posljednjem trenutku slavio sa 6:4. Ipak, Nishikori se u nastavku meča uozbiljio te je odmah uzvratio dobivši drugi set sa 6:2.

U odlučujućem periodu igre, slična priča. Nishikori je odigrao sjajno te je protivniku prepustio samo dva gema za prolazak u drugi krug. Tamo ga čeka Sousa koji je u prvom kolu slavio protiv Klizana.

Dalje su na ovom turniru prošli i Marin Ćilić i Fernando Verdasco koji će imati međusobni duel u narednom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije