Nole ponovo razočarao: Edmund izbacio Đokovića

Masters u Madridu

Nole ponovo razočarao: Edmund izbacio Đokovića

Srbijanski teniser Novak Đoković danas je ponovo razočarao svoje navijače. Nole je u drugom meču na Masters turniru u Madridu poražen od Britanca Kyleja Edmunda sa 2:1 u setovima. 

Iako je odigrao veoma dobar meč protiv Keija Nishikorija u prošloj rundi, Đoković je danas ponovo podbacio i vidjelo se da još uvijek nije ni blizu onog nivoa kada je bio prvi teniser svijeta.

S druge strane, Edmund je odigrao solidan susret, ali zaista ništa više od toga. Đoković je na samom startu susreta izgubio svoj servis, ali ga je odmah i vratio pa je rezultat bio 1:1. Ipak, do kraja seta Edmund je napravio još dva brejka i slavio je sa 6:3.

Đoković se probudio u drugom setu kada je bio dosta sigurniji na svoj servis i rivalu nije dopustio nijednu brejk loptu. S druge strane, dobro je riternirao i napravio je dva brejka što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:2 i poravna na 1:1. Ipak, kada je bilo najbitnije Đokovićeva mašina je zakazala. Iako smo ranijih godina mogli sa sigurnošću reći da će Nole jedan ovakav meč prelomiti u svoju korist, to je očito nemoguće u današnje vrijeme.

Imao je srbijanski teniser dvije vezane brejk lopte sredinom posljednjeg seta s kojima je mogao povesti 3:2 i servirati, ali Edmund s izvukao i kasnije oduzeo servis Đokoviću te slavio sa 6:3.

Britanac će u narenom kolu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi