Nole pregazio Sousu, na redu meč Đoković - Džumhur
Bit će ovo prvi susret najboljeg tenisera iz BiH i najboljeg tenisera iz Srbije.

Masters u Parizu

Nole pregazio Sousu, na redu meč Đoković - Džumhur

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u šesnaestinu finala Mastersa u Parizu nakon što je u meču 2. kola porazio Portugalca Joaoa Sousu sa 2:0 u setovima. 

Đoković je sjajno otvorio meč i napravio je brejk već u četvrtom gemu te poveo 3:1. Kasnije je potvrdio tu prednost, ali ipak se Sousa uspio vratiti u set i izjednačiti na 4:4. U nastavku se igralo gem za gem sve do pred sami kraj kada Nole u posljednji čas pravi brejk i dobija prvi set sa 7:5.

Tada je bilo jasno da je Đoković slomio otpor svog rivala i u drugom setu je imao mnogo lakši zadatak. Nole je odmah napravio dva brejka i poveo sa 5:0. Sousa se nije predavao tako lako i dobio je jedan servis gem za smanjenje na 5:1, ali to je bilo sve do njega jer je izgubio drugi set sa 6:1 te se oprostio od turnira.

Đoković će u 3. kolu igrati protiv bh. tenisera Damira Džumhura koji je nešto ranije u toku dana porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima. Bit će ovo prvi međusobni susret najboljeg bh. i najboljeg srbijanskog tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije