Đoković o najtežem trenutku: Sjedio sam na podu i plakao, jedno pitanje je sve promijenilo
Nole je prolazio kroz veoma teške trenutke početkom ove godine pa je čak i ostanak u svijetu tenisa dovodio u pitanje.

Podsjetio se kako je to izgledalo

Đoković o najtežem trenutku: Sjedio sam na podu i plakao, jedno pitanje je sve promijenilo

Srbijanski teniser Novak Đoković govorio je tokom gostovanja kod Lewisa Howesa o najtežim trenucima karijere.

Popularni Nole je tokom 2017. godine i početkom 2018. prolazio kroz najteži period karijere. U jednom trenutku se činilo da više nema spasa za nekada prvog tenisera svijeta i da bi uskoro mogao biti kraj, a to je priznao i sam Đoković.

"Dostigao sam psihički najnižu moguću tačku u svom životu. Plakao sam i razmišljao u stilu 'ne znam da li je ovo vrijedno svega? Ne znam da li trebam nastaviti". Sjećam se da sam sjedio na podu i svi su mi govorili "Uzmi koliko ti god treba vremena, diši duboko i smiri se. Onda se osvrni za sobom. Zašto si počeo da se baviš ovim sportom, da li ga voliš?", rekao je Nole i dodao:

"'Da li zaista želiš još uvijek držati reket u ruci?', upitali su me, a ja sam odgovorio da želim, bilo da je to na centru nekog Grand Slam turnira ili na običnom javnom teniskom terenu. Onda su mi svi odgovorili 'pa, onda je to to, to je pravac u kojem treba da ideš'".

Podsjetimo, Nole je sada ponovo drugi teniser svijeta i već u narednim sedmicama ima veliku priliku da se popne na sami vrh.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi