Đoković ponizio De Minaura i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena

Dominacija srbijanskog tenisera

Đoković ponizio De Minaura i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je danas rutinski pobijedio sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:2) u setovima Alexa De Minaura i nastavio je krupnim koracima ka finalu prvog Grand Slama u sezoni.

Nakon svih dešavanja prošle godine i zabrane Đokoviću da nastupi na Australian Openu ovaj iskisni teniser se u Melbourne vratio sa velikom željom i motivacijom da pokaže svoj kvalitet i to mu trenutno ide prema planu.

Đoković u Melbourneu igra zaista odlično, a to je najbolje demonstrirao danas dominacijom protiv domaćeg tenisera De Minaura kojeg je "počistio" u okršaju osmine finala i lakše od očekivanog plasirao se dalje.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena igrao je fantastično danas. Odlično je otvorio meč i u prvom setu pokazao je ko je gazda na terenu i nakon svega 36 minuta igre poveo je sa 1:0 nakon što je dobio prvi set sa 6:2.

U istom ritmu Đoković je igrao i u drugom setu, a De Minaur je izgledao u potpunosti izgubljeno na terenu i nije imao rješenje za odličnu igru srbijanskog tenisera.

Drugi set trajao je 40 minuta, a Đoković je svom rivalu dopustio da osvoji tek jedan jedini gem i dobio je ovaj set sa 6:1.

Novak je i u trećem setu nastavio s furioznim ritmom i odličnom igrom. Odmah na startu uzeo je break i bilo je jasno da je samo pitanje koliko će De Minauru dopustiti da osvoji gemova u ovom setu.

Srbijanski teniser nije popuštao sa svojim ritmom i bilo je jasno da što prije želi da završi meč. Na kraju je dopustio De Minauru da osvoji svega dva gema i treći set dobio je sa 6:2 čime je stavio tačku na ovaj meč.

Đokovića u četvrtfinalu Australian Opena očekuje okršaj protiv ruskog tenisera Andreyja Rubleva koji je jutros pobijedio Holgera Runea sa 3:2 u setovima.

Također, u četvrtfinale prošao je i Shelton koji je sa 3:2 pobijedio sunarodnjaka Wolfa, a on će igrati u narednom kolu protiv još jednog Amerikanca, a to je Tommy Paul koji je s 3:1 pobijedio danas Bautistu.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
NJAVECI SVIH VREMENA..a DVOZUBIH NACIONALISTA ima na svakoj strani..pozdrav NORMALNOJ RAJI..
4 7
hamdi kurtes
U čemu ga je to ponizio?
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi