Đoković "pomeo" Carballes Baenu, Murray nakon velike borbe izborio prolaz dalje

Australian Open

Đoković "pomeo" Carballes Baenu, Murray nakon velike borbe izborio prolaz dalje

E. Oštraković

Novak Đoković ostvario je laganu pobjedu od 3:0 u setovima na Australian Openu protiv Carballes Baene, te se tako plasirao u narednu fazu takmičenja.

Malo ko je mogao i pomisliti da će Đoković imati probleme na današnjem meču, a sve je završeno baš kako je i očekivano, rutinski.

Prvi set je Đoković dobio sa 6:3, dok je u drugom imao tek malo više problema, ali je na kraju i njega dobio sa 6:4.

Posljednji set je apsolutno pomeo svog protivnika i dobioga je sa 6:0, te je tako ostvario pobjedu od 3:0 u setovima.

Rune je također sa 3:0 u setovima pobijedio i ujedno i izbacio Filipa Krajinovića. Prvi set dobio je sa 6:2, dok je u drugom bio bolji sa 6:3.

Pokušao se Krajinović u trećem setu vratiti u meč, ali pomoći mu nije bilo, te je poražen sa 6:4, i ukupnih 3:0 u setovima.

Oglasi

Murray je nakon velike borbe uspio da sa 3:2 u setovima ostvari pobjedu protiv Berrettinija. Imao je Murray 2:0 u setovima, ali se desio veliki pad u njegovoj igri.

Uspio se Berrettini vratiti i izjednačiti na 2:2, te se igrao odlučujući peti set, a pobjedu je nakon tie-breaka ostvario Murray.

Velika borba viđena je i na meču između Zvereva i Varillasa, a pobjedu je sa 3:2 u setovima odnio Zverev i tako izborio prolaz dalje.

Iako je izgubio prvi set sa 4:6 u drugom je Zverev poemo svog protivnika i sa 6:1 vratio stvari na početak.

Ipak, treći set ponovo ide u korist njegovog protivnika, ali je do kraja Zverev uspio da preokrene i da ostvari pobjedu od 3:2 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi