Đoković izgubio živce zbog pijanog navijača koji mu je slao poljupce i provocirao ga

Nije to mogao da trpi

Đoković izgubio živce zbog pijanog navijača koji mu je slao poljupce i provocirao ga

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se bez većih problema u treće kolo Australian Opena nakon što je sa 3:1 u setovima pobijedio Enza Couacuada, ali ovaj meč obilježio je pijani navijač koji je konstantno provocirao Đokovića.

Đoković nije dozvolio senzaciju danas protiv francuskog tenisera i uspio je da pobijedi sa 3:1 u setovima iako je imao problema s povredom, ali na kraju je ipak došao do pobjede.

Srbijanski teniser je nakon ljekarskog time outa zaigrao mnogo bolje i uspio je da slomi otporu Couacuada koji je danas bio odličan, ali ni to nije bilo dovoljno da na kraju pobijedi jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Međutim, ono što je obilježilo današnji meč jeste rasprava koju je Đoković imao sa sudijom tokom četvrtog seta jer je odlučio da reaguje zbog provokacija s tribina.

Đoković je pokušao objasniti sudiji da ga jedan navijač provocira od samog početka meča i da mu nije jasno zašto sudija ništa ne poduzme jer je bilo jasno da je on u alkoholiziranom stanju.

"Cijelu večer me provocira, cijelu večer! Ti to znaš i opet ništa nećeš da uradiš. Zašto? Ozbiljno nećete ništa poduzeti? Pa, taj momak je toliko pijan da ne zna ni kako se zove. Cijeli meč me provocira. Pitam vas, zašto ništa ne udadite? Čuli ste ga već deset puta, zašto ga ne izbacite s tribina?", pitao je ljutiti Đoković sudiju koji je nakon toga reagovao.

Oglasi

Osiguranje u Areni je ubrzo nakon toga prišlo pijanom navijaču i udaljili su ga s tribine i vjerovatno će mu biti zabranjeno da prati ostale mečeve na Australian Openu.

Ovaj navijač je bio na meču s prijateljima i provocirao je i ometao Đokovića tokom servisa što je u tenisu zabranjeno. Čak je i slao poljupce srbijanskom teniseru, ali je on na kraju izgubio živce i odlučio je reagovati.

Mediji u Australiji navode da su ubrzo nakon pijanog navijača s tribina izbačeni i njegovi prijatelji koji su također bili u alkoholiziranom stanju.

Međutim, ni to nije poremetilo igru Đokovića koji je na kraju pobijedio sa 3:1 u setovima i plasirao se u naredno kolo Grand Slam turnira u Melbourneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi