Novaku Đokoviću i zvanično zabranjen ulazak u Ameriku!

Otkazao učešće na Indian Wellsu

Novaku Đokoviću i zvanično zabranjen ulazak u Ameriku!

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković zvanično je dobio odluku da ne može ući u Sjedinjene Američke Države, te ga nećemo gledati na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da Amerikanci neće dopustiti Đokoviću ulazak u Ameriku zbog činjenice što nije vakcinisan i pored svih molbi da naprave izuzeće oni to nisu uradili.

I organizatori ovih turnira molili su američku vlast da popusti i omogući Đokoviću ulazak u SAD jer su svjesni koliko će Indian Wells i turnir u Miamiju biti praćeniji ako na njemu bude igrao jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Đoković je zatražio također izuzeće i da mu se omogući ulazak u Ameriku, ali ministarstvo državne sigurnosti te zemlje je odbilo zahtjev srbijanskog tenisera.

Na kraju se Đoković i zvanično povukao s žrijeba Indian Wellsa čime je dokazao da neće nastupati na tim turnirima u Americi što je organizatore istih itekako razočaralo.

Amerikanci su tražili i od predsjednika Joea Bidena da reaguje i dozvoli Đokoviću da uđe u Ameriku, ali se on nije oglašavao po tom pitanju.

Oglasi

Također, američki mediji pišu da bi SAD trebale deklaraciju o pravu ulaska nevakcinisanih osoba povući 11. maja, te da bi Đokoviću trebao biti omogućen nastup na US Openu što je sigurno njegov glavni cilj.

Turnir u Indian Wellsu igra se od 6. do 19. marta i nedolazak Đokovića je još jedan udarac za organizatore s obzirom da su ostali i bez druge velike zvijezde.

Naime, prije Đokovića nastup na turniru u Americi otkazao je i Rafael Nadal zbog problema s povredom.

Zbog koronavirusa Đoković na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju nije nastupao još od 2019. godine. To su dva najveća turnira u Americi nakon US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi