Đokovića pitali šta je imao u ustima tokom meča: "Posebna je, ne mogu da odam tajnu"

Uspješno je krenuo u Dubaiju

Đokovića pitali šta je imao u ustima tokom meča: "Posebna je, ne mogu da odam tajnu"

Samir Mlaćo
Novak Đoković je prije par dana i zvanično proglašen najboljim teniserom svih vremena.

Naime, prije par dana je objavljeno da je prvi na svijetu čak 378. sedmica u karijeru, te je nadmašio rekord Njemice Steffi Graff.

Đoković trenutno nastupa u Dubaiju, a slavio je protiv kvalifikanta Čeha Tomasa Machaca 6:3, 3:6, 7:6.

"Nisam nikada igrao sa njim. Odradio sam analizu, spremio sam se, a solidno sam počeo meč. Neke šanse da napravim brejk u prvom gemu sam imao, ali nisam iskoristio. Imao je izvrsnu paralelu, služila ga je fantastično.

Drago mi je ipak što sam prebrodio i ovaj izazov. Ima dosta pozitivnih stvari, a neke moram da budu bolje. Svjestan sam toga“, rekao je popularni Nole.

Dobio je pitanje i zašto je imao žvaku tokom susreta.

Oglasi

"Posebna jedna žvaka. Ne mogu da odam tajnu“, uz osmijeh je kazao Srbin.

Zaigrao je poslije mjesec dana zbog povrede zadnje lože te je svjestan da je potreban određeni period da bude na top nivou.

Kada je ATP lista u pitanju, šansu da sustigne na ATP listi 35-godišnjeg srbijanskog tenisera u nedjelju je izgubio Carlos Alcaraz. Španac je u finalu Rio de Janeira izgubio od Britanca Camerona Norrieja i zaostaje 200 bodova za Đokovićem.

Kod muškaraca Đoković je već duže vrijeme rekorder. Drugi na ovoj listi, Roger Federer, bio je vodeći na ATP listi 310 sedmica. Još dvije dame mogu se pohvaliti boljim rezultatom od Federera, a to su Martina Navratilova (332 sedmice) i Serena Williams (319 sedmica).

Dakle, Novak Đoković na vrhu  trebnutne ATP liste i  ima 6980 bodova, Alcaraz ima 200 manje, a treći je grčki teniser Stefanos Tsitsipas s 5805 bodova i daleko je od samog vrha. 

Što se bh. tenisera tiče, Damir Džumhur je napredovao za sedam pozicija i sada je 206. igrač svijeta što je daleko od njegovog najboljeg rezultata u karijeri. 

Slijedi ga Nerman Fatić koji je 243. na svijetu, dok je Mirza Bašić pao za čak 77 pozicija i sada je 473. igrač svijeta. 

Top Komentari

Samir55
Popularan je samo u svojoj Srbiji, a za sav ostali svijet je najgori broj jedan. Zato mu je sve uzalud. Svijet ce uvijek vise voljeti Federera i Nadala.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi