Novak Đoković se propisno namučio, ali za više od tri sata ipak osigurao prolaz dalje
Novak Đoković u trećem kolu Australian Opena.

Australian Open

Novak Đoković se propisno namučio, ali za više od tri sata ipak osigurao prolaz dalje

E. Ganibegović

Novak Đoković se plasirao u 3. kolo Australian Opena. Teško je izvojevao pobjedu u drugom krugu u meču koji je trajao tri sata i 12 minuta.

Protivnik Novaka Đokovića bio je domaći tenise i 43. igrač svijeta, Alexei Popyrin. Rezultat je na kraju bio 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 7:6 i 6:3.

Prvi set donosi brejk za Đokovića pri rezultatu 4:3. Na svoj servis je zatim lagano uzeo gem i iskoristio prvu set loptu.

U četvrtom gemu drugog seta Australac Srbinu oduzima servis, no Nole ga vraća na 4:5. Ipak u idućem gemu Popyrin koristi drugu brejk i set loptu i dolazi do izjednačenja.

Treći set donio je pravu dramu tek u 10. gemu. Novak Đoković je spasio čak četiri set lopte i onda uzeo set u taj brejku.

Novak Đoković je u posljednjem setu oduzeo servis pri rezultatu 3:2, onda nije iskoristio tri meč lopte u osmom gemu, ali zato jeste drugu u devetom i uzeo set sa 6:3.

Oglasi

U trećem kolu Novak Đoković će se sastati s Argentincem i 30. nosiocom turnira, Etcheverryjem. On je danas s 3:0 izbacio Monfilsa.

Osmina finala za pobjednika ovog meča donijet će duel protiv boljeg iz duela Mannarino - Shelton.

Podsjetimo, Novak Đoković brani titulu osvojenu prošle godine i prvi je nosioc prvog Grand Slama u sezoni.

Australian Open, 1/32 finala:

Novak Đoković - Alexei Popyrin 3:1 (6:3, 4:6, 7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi