Novak je ranjiv i pobjediv: Mladi Hrvat slavnom Srbinu priredio pakao prvog dana Australian Opena!

Đoković se mučio, ali prošao dalje

Novak je ranjiv i pobjediv: Mladi Hrvat slavnom Srbinu priredio pakao prvog dana Australian Opena!

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Australian Opena nakon što je danas teže od očekivanog nakon četiri sata igre savladao mladog Hrvata Dinu Prižmića sa 3:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:3 i 6:4.

18-godišnji Dino Prižmić pokazao je danas kako je Novak Đoković ranjiv i pobjediv. Mladi hrvatki teniser zaposlio je dobro najboljeg tenisera svijeta, no na kraju nije uspio napraviti veliku senzaciju.

Novak Đoković odlično ulazi u meč. Ekspresno je završio prvi set sa 6:2 i činilo se kako će mladi Prižmić biti lagan zalogaj za najboljeg na svijetu.

Međutim, talentovani tinejdžer iz Splita je odigrao čudesan drugi servis. Izgledao je zaista fenomenalno na terenu i pogađao je što nikad nije.

Došao je Prižmić do breaka u četvrtom gemu i vodstva od 3:1. Ipak, stao ga je prvi servis u trenucima kada je trebao potvrditi break, a to je Đoković naravno iskoristio i vratio je servis.

Oglasi

Prižmić nije posustajao. Igrao je izuzetan tenis protiv prvog reketa svijeta, Đoković se unervozio i drugi set odlazi u tie-break. Tamo je hrvatski teniser iskoristio šansu i greške koje je pravio Novak i senzacionalno je osvojio set sa 7:6.

Đoković breakom otvara treći set. Slavlje je kratko trajalo jer je nevjerovatni tinejdžer iz Splita dva puta zaredom osvaja gemove na servis srpskog tenisera i dolazi do prednosti od 3:2.

Nevjerovatna borba i sjajan tenis viđen je u tim trenucima. Novak se spašavao u sedmom gemu od 15:40, uzeo je gem, a zatim i napravio novi break kojeg je potvrdio servisom, te je uzeo ovaj dio igre sa 6:3 za sat i 12 minuta igre.

Nije Prižmić imao više snage da se odupre Novaku. U četvrtom setu Đoković mu odmah oduzima servis i vidljiv je bio pad u igri 18-godišnjeg hrvatskog tinejdžera.

Oglasi

Bez većih problema Đoković osvaja četvrti set sa 6:4 iako je Prižmić otpustio ruku u samom finišu i vezao je tri gema, te Novak dolazi do teške, ali ipak zaslužene pobjede od 3-1 u setovima.

Prvi teniser svijeta u drugom kolu igra protiv boljeg iz australskog duela Popyrin - Polmans.

Australian Open, 1. kolo:

Đoković - Priđmić 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4)

Top Komentari

Realno01
Zapamtite,ovo Đoković uzima bez problema jer nema konkurencije adekvatne
1 1
Realno01
Đoković kada prestane igrati tenis će "nestati" jer je otišao najbolji u povijesti a ujedno i posljednji veliki igrač,ostaju ovi novi koji igraju par turnira pa nestanu po godinu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi