Novak Đoković je jutros saznao najbolje moguće vijesti
Nakon drame iz januara ove godine, Đoković ne bi trebao da brine za nastup u Australiji početkom sljedeće.

Igra u Australiji

Novak Đoković je jutros saznao najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Čini se da se drama oko Đokovićevog nastupa u Australiji neće ponoviti. Srbijanski teniser moći će igrati na Australian Openu 2023. godine, javljaju inostrani mediji.

U janauru 2022. godine pratili smo pravu dramu kada je u pitanju nastup Novaka Đokovića na Australian Openu.

Brojne zemlje, uključujući i Australiju, uvele su takozvane "Covid pasoše" i u zemlju su mogli ući i boraviti isključivo ljudi koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Đoković je zauzeo stav da se ne želi vakcinisati i nevakcinisan je doputovao u Australiju u namjeri da zaigra na turniru.

Nećkali su se u Australiji, zabranili mu nastup, pa dozvolili, pa ga onda izolovali u Melburnu i dan prije početka turnira deportovali van države.

Tako Đoković nije dobio priliku da se bori za novi trofej u Melburnu, a na kraju je titulu osvojio Španac Rafael Nadal.

Oglasi

Vlasti u Australiji su u julu mjesecu ukinule zahtjev za vakcinisanje, odnosno "Covid pasoš", što je naravno dalo nadu da će Đoković moći zaigrati na Australian Openu.

Prije nekog vremena Craig Tiley, direktor Australian Opena, rekao je kako se nada da bi se Đoković mogao vratiti na turnir sljedeće godine.

"To u potpunosti ovisi o australskoj vladi. Znam da Novak želi doći, igrati i vratiti se na takmičenje", rekao je. 

Vijest dana za Đokovića jeste da mu je ukinuta zabrana ulaska u Australiju koja je važila do 2025. godine. Kako prenosi ABC, Andrew Giles, ministar useljeništva, ukinuo je ovu zabranu, odobrivši Đokoviću vizu za ulazak u Australiju početkom godine. 

Đoković je do sada devet puta osvojio Australian Open, a 2023. godine imat će priliku da po deseti put digne pehar na ovom turniru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi