Đoković s lakoćom do jubilarne 90. titule u karijeri

Sve bliže Rafi i Rogeru

Đoković s lakoćom do jubilarne 90. titule u karijeri

Edmir Škorić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP turnir iz serije 500 u Astani (Kazahstan).

Đoković u posljednje vrijeme pruža sjajne partije, a stigao je i do druge titule u dvorani. Samo sedam dana nakon titule u Tel Avivu, slavio je u Astani i sada se primakao Rogeru Federeru po broju trofeja u karijeri.

Novaku je ovo bio jubilarni 90. trofej, a Roger ima 103 pehara. Između njih je Rafael Nadal sa 92 pehara.

Možda se očekivalo mnogo veće neizvjesnosti u današnjem finalu, pošto i Stefanos Tsitsipas igra sjajno, ali Đoković je tirjumfovao u dva seta sa 6:3, 6:4.

U osmom gemu prvog seta lako je stigao do prve brejk lopte i ona mu je bila dovoljna da dođe do prednosti, a potom da odservira za osvajanje seta.

Đoković je u drugom setu pravio pritisak na Grka, prijetio s dvije brejk lopte u trećem gemu, ali nije uspio da ih realizuje, da bi u 5. gemu uspio u tome, pa je došao do brejka prednosti i na kraju seta, odnosno meča.

Ovo je bio 11. međusobni duel njih dvojice i osma pobjeda Đokovića koji nastavlja da dominira.

Mnogo veće probleme imao je Đoković jučer u polufinalu, ali mu je na kraju drugog seta neočekivano meč predao Rus Daniil Medvedev. Prethodno je pobijedio njegovog sunarodnjaka Karena Kačanova u četrtfinalu.

Tsitipas je na putu do finala izbacio Rubljeva, Hurkacza, Nardija, Kukushkina. Do finala mu je jedino Rubljev uspio uzeti set, ali Tsitsipas je danas bio daleko ispod svog nivoa, ili je jednostavno Đoković mnogo bolji teniser.

ATP Astana, finale:
Đoković (SRB) - Tsitsipas (GRK) 6:3, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi