Velika drama i preokret u finalu Pariza: Talentovani Rune srušio svog idola Đokovića!

Titula za Danca

Velika drama i preokret u finalu Pariza: Talentovani Rune srušio svog idola Đokovića!

Edmir Škorić

Novak Đoković izgubio je u finalu Mastersa u Parizu od Holgera Runea (19) rezultatom 3:6, 6:3, 7:5.

Novak je želio da osvoji 39. Masters 1000 titulu u karijeri, ali je talentovani Rune u svom četvrtom uzastopnom finalu u samo mjesec dana došao do najveće titule u karijeri.

Đoković je sjajno odigrao prvi set i slavio je sa 6:3 uz break u četvrtom gemu. Mladi Danac je u prvom gemu spasio tri break-lopte, oduzeo servis Đokoviću u narednom gemu, pa na kraju istim rezultatom (6:3) stigao do izjednačenja.

Đoković je u trećem setu prvi napravio break. Oduzeo je servis protivniku i poveo rezultatom 3:1, ali se Rune vraća već u narednom gemu i odvodi set u vrlo uzbudljivu završnicu.

Pri rezultatu 5:5 Rune je napravio break, a onda ga u jako napetom gemu potvrdio i došao do titule.

Ovo je njegova treća titula u karijeri, a prethodno je osvojio dvije iz ATP 250 serije u Minhenu i Stockholmu.

Navijači su imali priliku da vide fantastičan tenis na obje strane, što je najvažnije, ali pobjedu Runea zaista mnogi nisu očekivali s obzirom na formu u kojoj se nalazi Đoković.

Top Komentari

hamdi kurtes
Klinjo nije mogao dobit lakšeg protivnika u finalu od ovog pimplaša.
0 6
Kosilica20
Sretan sam kad oni gube ? volim Kosovo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi