Đoković o suspenziji Rusa i Bjelorusa: Igra se po rankingu, a ne po nacionalnosti!

Svjetski broj jedan jasan

Đoković o suspenziji Rusa i Bjelorusa: Igra se po rankingu, a ne po nacionalnosti!

Eldar Ganibegović

Sutra od 14 sati finale ATP tunira u Beogradu igraju Novak Đoković i Andrey Rublev.

Srbijanski teniser itekako je uzbuđen pred ovaj meč i drago mu je što vidi pomak u odnosu na prošlu godinu.

"Stalo mi je da ovaj turnir živi i da ima sportsku pažnju u regionu. Pored Umaga, jedini je turnir iz 250 serije koji imamo u regionu. Napredak u odnosu na prošlu godinu je veliki. Manje je restrikcija, nema korone. Predivno je vidjeti pun stadion. U 110 zemalja svijeta nas vide. Bit će u nedelju fešta za publiku, očekujem pune trinine", rekao je svjetski broj jedan. 

Osvrnuo se Đoković potom ponovo i na odluku Wimbledona da suspenduje ruske i bjeloruske tenisere:

"Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po rankingu, ne nacionalnosti. Wimbledon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao."

O samom meču s Rublevom koji ga sutra čeka, kaže:

"U finalu dajete maksimum, sve što vam je ostalo u rezervoaru. Andrey je jedan od najuspešnijih igrača posljednjih godina, ima kontinutet u TOP 10. Traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti. Pričao sam sa Goranom o taktici. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobijedi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi