Misteriozni čip na tijelu Novaka Đokovića - otkriveno čemu služi

Misteriozni čip na tijelu Novaka Đokovića - otkriveno čemu služi

E. Škorić

Na grudima Novaka Đokovića uočen je misteriozni predmet tokom meča protiv Martona Fucsovicsa na Roland Garrosu.

Treći teniser svijeta je nakon gotovo tri sata borbe pobijedio Fucsovicsa u drugom kolu Roland Garrosa. Prvi set Novak je dobio u tie-breaku, a on je trajao 90 minuta.

Kasnije je Nole mnogo lakše izašao na kraj sa rivalom, pošto je slavio u preostalim setovima sa 6:0 i 6:3 te nastavlja svoj pohod prema novoj, trećoj tituli u Parizu.

Tokom susreta, dok je Novak Đoković mijenjao znojnu majicu, na prsima mu se mogla vidjeti oznaka s predmetom koji je podsjećao na čip.

Srbijanski tabloid "Kurir" je napisao da je to "magnet za tijelo koji pomaže u ublažavanju bolova".

"Ili je možda Novak Iron Man?", našalili su se na tu situaciju komentatori "Tennis Channela", misleći na Roberta Downeya Jr., koji je glumio superheroja u željeznom oklopu.

Oglasi

Ovaj 35-godišnjak poznat je po svojim nekonvencionalnim tretmanima. Svojedobno je tražio pomoć od srpskog vrača koji mu je rekao da energiju crpi iz drveća. Igrač tokom tijekom mečeva konzumirao misteriozne napitke.

Bez izgubljenog seta Đoković je došao do trećeg kola. U prvom je pobijedio sunarodnjaka Aleksandra Kovačevića, dok ga sada očekuje duel s Alejandrom Davidovichem Fokinom. Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu bi mogao ići na Huberta Hurkacza.

Novak je dosta pažnje privukao i kada je na kameru napisao "Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!". Izazvao je brojne reakcije.

Njegova poruka stigla je povodom nereda na Kosovu u kojima je stradalo na desetine osoba, 30-ak NATO vojnika i 50-ak protestanata.

Oglasi

Zbog takve poruke Đoković je zaradio ogromne simpatije srpske javnosti, ali njegov potez nije naišao na odobravanje u Velikoj Britaniji. Oliver Brown, urednik sportske rubrike Telegrapha, u svojoj kolumni žestoko je kritikovao potez srpskog tenisača.

"Osramotite ga, klevetajte, deportirajte - Novaka Đokovića nije briga", započeo je Brown.

"Napisao je 'Kosovo je srce Srbije, stop nasilju' na najbližoj kameri na Roland Garrosu. Je li možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to potiče etničke tenzije? Možete samo sanjati o tome. Bio je toliko predan odluci da se ne cijepi da je u posljednjih devet mjeseci propustio jedan Grand Slam, dva Mastersa. Iako su ga s jednog Grand Slama izbacili, a na drugi mu nisu dali da dođe", piše engleski novinar.

Za kraj, Brown tvrdi da je Đokovićev potez zaslužio žestoku osudu javnosti.

"Đoković je malčice neiskren kada inzistira na tome da nema namjeru ulaska u političku debatu. No njegova je poruka malo više od antiratnog slogana. Jasno podržava inzistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge zemlje. Da je netko to drugi napravio, stigla bi vrlo brza negativna reakcija", poručio je Brown, što je, dakako, izazvalo reakcije zgražanja u srpskom medijskom prostoru.

Top Komentari

komentator1
G5 mreza. Prate ga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi