Bahatost i bezobrazluk publika ne prašta: Novak Đoković je najomraženiji igrač svijeta!
Srbijanski teniser je očekivano na vrhu liste omraženih u svijetu tenisa (Foto: EPA)

Istraživanja pokazuju

Bahatost i bezobrazluk publika ne prašta: Novak Đoković je najomraženiji igrač svijeta!

M. Šljivak

Srpski teniser Novak Đoković (36) najomraženiji je teniser na društvenim medijima. Prema analitičkim istraživanjima čak 15 posto tweetova je u negativnom kontekstu prema Đokoviću, a 11 posto Facebook reakcija prema ovom teniseru su izrazi bijesa.

Novak Đoković je bez ikakve dileme jedan od najboljih tenisera koji su se ikada pojavili. Ipak, njegovo ponašanje na terenu i van njega učinili su ga najomraženijim igračem od svih.

Analitička istraživanja koja su obavljena u prethodnom periodu pokazuju da je poprilično veliki procenat komentara na društvenim mrežama prema Đokoviću upućen u negativnom kontekstu.

'World Sports Network' je u svom istraživanju reakcija na Facebooku i Twitteru došao do saznanja da je upravo Novak Đoković najomraženiji među svim aktivnim teniserima na svijetu.

Prema istraživanju čak 15 posto tweetova negativno nastrojeno prema srpskom teniseru, dok je 11 posto Facebook reakcija za ime Novak Đoković u negativnom i ljutitom kontekstu prema njemu.

Oglasi

Nekoliko je ključnih riječi kojima se uglavnom opisuje Đoković. Najčešći komentari su kako je 'sebičan', a rečenica koja se pojavljuje najčešće je 'Nadam se da neće pobijediti'.

Nije nikakvo čudo što je Đoković prvi na listi. Njegovo bahato ponašanje zna prijeći apsolutno sve granice. Često divlja i viče na terenu, a nisu mu strane ni političke poruke i nacionalističke pjesme.

Iza Đokovića se po negativnoj popularnosti našao grčki teniser Stefanos Tsitsipas. On je također na Twitteru dobio oko 15 posto negativnih reakcija, ali Facebook reakcije su bile bolje od Srbina i samo 7 posto je negativnih komentara.

Britanac Cameron Norrie ima najmanje negativnih komentara. Samo četiri posto tweetova o njemu je u negativnom kontekstu, a na Facebooku samo jedan procenat.

Što se tiče teniserki Bjeloruskinja Aryna Sabalenka na vrhu je liste omraženih s poprilično visokim procentima negativnih komentara na društvenim mrežama.

Sabalanka ima 15 posto negativnog feedbacka na Twitteru i pet procenata na Facebooku. Naravno, dosta ulogu u tome igra njena nacionalnost i učešće njene zemlje u ukrajinskom ratu.

Top Komentari

Don Corleone
Omražen je zato što je g*zio njihove ljubimce godinama i to je sve. Kako neko može biti sebičan u individualnom sportu, prema kome? Nigdje veze, mogu samo da cmizdre i dalje
3 1
789012455
Tako je
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi